2010. február 6., szombat

Avokádó II.

GYEREK-GUACAMOLE:


szükséges hozzá:

-2 db avokádó, amit puhára kell érlelnünk, ez egy hét alatt történik meg, vagy zacskóba zárva 2-3 nap alatt is. fontos, hogy legyen annyira puha, hogy egy villával szét tudjuk nyomkodni.

-1db hagyma(ez lehet fehér, vörös, vagy lila is)

2 gerezd fokhagyma

-egy lime,(zöldcitrom) vagy egy fél citrom leve

-só-bors(bébiknek ezt ki kell hagynunk, de másféléveseknek már nyugodtan mehet

Az érett avokádókat meghámozzuk, és magtalanítjuk. Felvágjuk nagyobb darabokra, majd villával szétnyomkodjuk. Ráfacsarjuk a citromot.Hozzáadjuk a kicsire felaprított hagymát(a legjobb a finomravágott aprítógépvágta hagyma), és a fokhagymanyomóval préselt fokhagymát. Összekeverjük, majd kicsit botmixerrel habosra pürésítjük. Adhatunk hozzá növényi tejszínt is, de nem szükséges. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Torillával, pirítóskenyérdarabokkal, olívaolajban sült burgonyával mártogatós-szószként bármivel tálalhatjuk. Jó étvágyat!


1 megjegyzés:

JanCsi írta...

Nagyon tetszik a blogod! El is kezdek innen főzni a 11 hósomnak. Legszívesebben (csak csirkét eszünk) kihagynám a húst a családi palettáról, de tudom, hogy örökké támadnának a rokonok (nagy- és dédszülők) amiért a gyerek nem jut húshoz. Pedig én is szívesebben adnék olyan ételeket amiknek előzőleg nem volt tekintete....